19 oktober 2021
Gemeenschappelijke regeling beschermd wonen
“Beschermd wonen” is bedoeld voor mensen die vanwege psychische klachten niet zelfstandig kunnen wonen. Vanaf 2022 zijn de gemeenten hier verantwoordelijk voor. Altena werkt hierin samen met de gemeenten in de regio en daar is nu een formele regeling voor opgesteld.
Besluit:
De gemeenteraad voor te stellen toestemming te verlenen voor het deelnemen aan de gemeenschappelijke regeling beschermd wonen regio Breda.
Intentie overeenkomst samenwerkende overheden Noordwaard
In de Noordwaard zijn diverse overheden betrokken bij het beheer, het onderhoud en de ruimtelijke kwaliteit van de Noordwaard.
In deze overeenkomst maken het Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en Staatsbosbeheer afspraken over de gezamenlijke belangen en doelen.
Besluit:
Van het college:
- De Intentie overeenkomst samenwerkende overheden Noordwaard aan te gaan met Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en gemeente Altena.
Van de burgemeester:
2. De burgemeester machtigt wethouder R. van Vugt de intentieovereenkomst namens het college te ondertekenen handelend ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 19 oktober 2021
CV Belastingverordeningen 2022
Aan het einde van een kalenderjaar moet de gemeenteraad de belastingverordeningen voor het nieuwe jaar vaststellen. Het college van Altena levert de voorstellen voor de verordeningen aan de raad zodat zij daarover in december 2021 een besluit kan nemen.
Besluit:
De gemeenteraad voor te stellen om vast te stellen de:
- Verordening haven- en kadegelden 2022;
- Verordening leges 2022;
- Verordening leges Biesbosch Altena 2022;
- Verordening lijkbezorgingsrechten 2022;
- Verordening marktgelden 2022;
- Verordening onroerende-zaakbelastingen 2022;
- Verordening reinigingsheffingen 2022;
- Verordening rioolheffingen 2022;
- Verordening toeristenbelasting 2022;
- Verordening watertoeristenbelasting 2022;
- Regeling kwijtschelding 2022.
Stand van zaken uitvoering regionaal beleidsplan 2019-2022 politie-eenheid Zeeland West-Brabant
Het college biedt de gemeenteraad een raadsinformatiebrief aan waarin de stand van zaken wordt medegedeeld van het Regionaal Beleidsplan 2019-2022 politie-eenheid Zeeland West-Brabant. Ook wordt in de raadsinformatiebrief vooruit gekeken naar het proces voor de totstandkoming van een nieuw Regionaal Beleidsplan.
Besluit:
De gemeenteraad met bijgaande raadsinformatiebrief te informeren over de stand van zaken van het Regionaal Beleidsplan 2019-2022 politie-eenheid Zeeland West-Brabant .
Raadsmonitor Sociaal Domein
Het is de taak van de gemeenteraad om te sturen en te controleren. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein.
Speciaal daarvoor is een monitor gemaakt die de raad laat zien wat de trends en ontwikkelingen zijn en de prestaties in de klanttevredenheidsonderzoeken.
Besluit:
De gemeenteraad te informeren over de raadsmonitor Sociaal domein middels bijgevoegde raadsinformatiebrief.
Ontwerp bestemmingsplan Perzikstraat 3a Wijk en Aalburg ter inzage
Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de huidige bebouwing aan de Perzikstraat 3a wordt gesloopt. De woning wordt wat verder richting de Perzikstraat herbouwd, om aan te sluiten op de andere bebouwing aan de Perzikstraat. Tevens wordt aan de noordzijde de bouw van een tweede woning mogelijk gemaakt.
Besluit:
- Het ontwerpbestemmingsplan “Wijk en Aalburg: Perzikstraat 3a” conform artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in procedure te brengen door dit zes weken ter inzage te leggen;
- Dat er op grond van het bepaalde in het Besluit milieueffectrapportage geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat er op basis van de uitgevoerde vormvrije m.e.r. beoordeling geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn;
- Het ontwerp besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai op basis van de Wet Geluidhinder, voor twee woningen, in procedure te brengen door dit tegelijkertijd ter inzage te leggen met het ontwerp bestemmingsplan.
Ontwerp bestemmingsplan Klaverplak 4-6 in Wijk en Aalburg
De initiatiefnemer wil op deze locatie een nieuwe opslagloods neerzetten. Daarvoor is het nodig dat de bestemming wordt veranderd van ‘agrarisch’ naar ‘bedrijf’. De bestemming van de 2e bedrijfswoning wordt gewijzigd in plattelandswoning.
De directe buren hebben geen bezwaar.
Het ontwerp bestemmingsplan wordt nu 6 weken ter inzage gelegd.
Besluit:
- Het ontwerpbestemmingsplan “Klaverplak 4-6 in Wijk en Aalburg” conform artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in procedure te brengen door dit zes weken ter inzage te leggen;
- Geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins via de anterieure overeenkomst zijn verzekerd.
Vaststelling Visie op beeldkwaliteit Achter de Schans
Voor de woningbouwplannen Achter de Schans fase 1 in Werkendam is een visie op beeldkwaliteit gemaakt. Deze visie wordt gebruikt om in overleg met projectontwikkelaars ervoor te zorgen dat deze uitbreidingswijk voldoet aan de beeldkwaliteit die Altena voor ogen heeft.
Besluit:
- De Visie op beeldkwaliteit Achter de Schans fase 1 vast te stellen;
- De gemeenteraad daarover met bijgaande raadsinformatiebrief te informeren.